Benodigdheden
Groene asperges; we zijn er dol op. Wist je dat je ze heerlijk kunt verwerken in deze vezelrijke soep met pistachenoten?
Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.
Bereiding
Kookstand
- Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de asperges, snijd een stukje van de onderkant en snijd de rest in kleine stukjes.
- Was de prei en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook.
- Verhit olie in een soeppan en fruit de knoflook en prei 2 tot 3 minuten. Giet de bouillon erbij en kook ca. 5 minuten.
- Voeg de asperges en pistachenootjes toe en kook nog ca. 5 minuten. Houd een paar pistachenootjes over voor de garnering. Verwijder de dikke stelen van de waterkers en houd een klein beetje apart voor de garnering. Voeg de rest samen met 100 ml kookroom bij de soep en pureer met een staafmixer.
- Voeg eventueel nog wat bouillon toe of laat juist nog iets inkoken, afhankelijk van de gewenste dikte. Breng op smaak met peper.
- Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
- Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overgebleven kookroom, gerookte zalm, achtergehouden waterkers en pistachenootjes.
Recept aanpassen?
Glutenvrij
Gebruik glutenvrije bouillon.Vegetarisch
Laat de gerookte zalm weg of gebruik plantaardige zalm.Lactosevrij
Gebruik plantaardige kookroom.Vegan
Laat de gerookte zalm weg of kies voor plantaardige zalm en gebruik plantaardige kookroom.Vezels
Deze soep teltĀ 7 gram vezelsĀ per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hierĀ alles over vezels.