Deze Thaise maaltijdsalade met aardbeien, tofu en cashewnoten zit boordevol vezels en is snel klaar. Een gezonde en smaakvolle maaltijd voor 4 personen!
Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.
Bereiding
Kookstand
- Snijd gember fijn en de groene peper in ringetjes.
- Meng de sojasaus, azijn, sesamolie, gember en groene peper tot een marinade.
- Snijd de tofu in plakjes van ca. ½ cm dik en dep de tofu droog met keukenpapier.
- Overgiet de plakken tofu met de marinade, schep om en laat een poosje staan.
- Schil de winterwortels met een kaasschaaf en snijd ze in heel dunne reepjes.
- Doe de taugé samen met de wortelreepjes in een zeef en blancheer het geheel door er kokend water over te gieten.
- Snijd de aardbeien in vieren. Pers de knoflook uit of snijd fijn. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers de limoen vervolgens uit.
- Maak een dressing van het sap en de rasp met de vissaus, kokosmelk, knoflook, ketoembar en peper.
- Meng de wortel, aardbeien en taugé met de dressing.
- Dep de tofuplakken met keukenpapier droog en bak ze in olie.
- Hak de cashewnoten.
- Snijd de tofuplakken in kleinere stukjes.
- Voeg de tofustukjes en cashewnoten toe aan de salade.
- Serveer met 1 volkoren pita per persoon.
Recept aanpassen?
Vegan
Vervang de vissaus door een extra eetlepel van de sojasaus of sesamolie.Vegetarisch
Vervang de vissaus door een extra eetlepel van de sojasaus of sesamolie.Glutenvrij
Gebruik glutenvrije sojasaus, sesamolie en vissaus. En kies voor glutenvrije pitabroodjes, het liefst de volkorenvariant.Vezels
Een 1-persoons portie van deze salade bevat 11,5 gram vezels. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.