Bieten kokossoep

  • 4 personen
  • 25 m + 40 m
  • Kan glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Bieten kokossoep

Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.

Bereiding

Kookstand
  1. Schil de bieten en snijd ze in blokjes.
  2. Pel de knoflook en snijd deze in hele kleine stukjes.
  3. Boen de citroen goed schoon en rasp de hele citroen.
  4. Pers een halve citroen uit (de andere helft wordt niet gebruikt).
  5. Zet een liter water op met de bietenblokjes, knoflook, citroenrasp en -sap, kokosmelk, bouillon en het komijnzaad.
  6. Breng het water aan de kook en laat het zolang doorkoken tot de bieten gaar zijn (ca. 30 tot 40 minuten).
  7. Pureer de soep met een staafmixer, blender of in een keukenmachine.
  8. Voeg eventueel nog wat kokend water toe als je de soep te dik vindt.
  9. Voeg peper toe naar smaak en garneer met fijngesneden bieslook of geknipte tuinkers.

Recept aanpassen?

Glutenvrij

Gebruik een glutenvrij bouillonblokje.

Vezels

Deze soep bevat 5,5 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

Download de vezelgids

Meer recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Wil je goed voor je buik zorgen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je veel gezonde tips, lekkere recepten, mooie interviews en het laatste nieuws over MDL-ziekten en MDL Fonds.
Je ontvangt maximaal twee nieuwsbrieven per maand en afmelden kan al met één klik. Lees je voortaan mee?
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD