Glutenvrije pepernoten

  • ongeveer 50 pepernoten
  • 15 m + 15-20 m oventijd
  • Glutenvrij
  • Kan lactosevrij
  • Vegetarisch
Glutenvrije pepernoten

Mensen met coeliakie kunnen helaas niet van pepernoten genieten vanwege gluten. Daarom delen we een glutenvrij recept, iets gezonder dan de supermarktvariant, maar blijf met mate snoepen!

Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.

Bereiding

Kookstand
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom.
  3. Kneed het deeg tot een stevige deegbal. Is je deeg wat te droog? Voeg dan nog wat melk toe. Is het te nat? Voeg dan nog wat meel toe.
  4. Kneed van het deeg kleine balletjes.
  5. Verdeel de balletjes over de bakplaat met bakpapier en druk ze plat.
  6. Bak de pepernoten 15 - 20 minuten in de oven.
  7. Laat ze na het bakken goed afkoelen. Geniet ervan!

Recept aanpassen?

Lactosevrij

Gebruik plantaardige roomboter en plantaardige melk.

Vezels

Dit recept bevat in totaal 20 gram vezels en zo’n 4 gram vezels per 10 pepernoten. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

Download de vezelgids

Meer recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Wil je goed voor je buik zorgen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je veel gezonde tips, lekkere recepten, mooie interviews en het laatste nieuws over MDL-ziekten en MDL Fonds.
Je ontvangt maximaal twee nieuwsbrieven per maand en afmelden kan al met één klik. Lees je voortaan mee?
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD