Mensen met coeliakie kunnen helaas niet van pepernoten genieten vanwege gluten. Daarom delen we een glutenvrij recept, iets gezonder dan de supermarktvariant, maar blijf met mate snoepen!
Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.
Bereiding
Kookstand
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng alle ingrediënten in een kom.
- Kneed het deeg tot een stevige deegbal. Is je deeg wat te droog? Voeg dan nog wat melk toe. Is het te nat? Voeg dan nog wat meel toe.
- Kneed van het deeg kleine balletjes.
- Verdeel de balletjes over de bakplaat met bakpapier en druk ze plat.
- Bak de pepernoten 15 - 20 minuten in de oven.
- Laat ze na het bakken goed afkoelen. Geniet ervan!
Recept aanpassen?
Lactosevrij
Gebruik plantaardige roomboter en plantaardige melk.Vezels
Dit recept bevat in totaal 20 gram vezels en zo’n 4 gram vezels per 10 pepernoten. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.