Mensen met coeliakie kunnen helaas niet van pepernoten genieten vanwege gluten. Daarom delen we een glutenvrij recept, iets gezonder dan de supermarktvariant, maar blijf met mate snoepen!
- Bereidingstijd: 15 minuten bereiden, 15-20 minuten oventijd
- Aantal: voor ongeveer 50 pepernoten
- Glutenvrij - vegetarisch - kan lactosevrij
Ingrediënten
- 200 g amandelmeel
- 50 g (plantaardige) ongezouten boter
- 70 ml (plantaardige) halfvolle melk
- 1 tl vanille extract
- 2 tl speculaaskruiden
- 2 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- Voeg eventueel naar smaak ook dadels toe
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng alle ingrediënten in een kom.
- Kneed het deeg tot een stevige deegbal. Is je deeg wat te droog? Voeg dan nog wat melk toe. Is het te nat? Voeg dan nog wat meel toe.
- Kneed van het deeg kleine balletjes.
- Verdeel de balletjes over de bakplaat met bakpapier en druk ze plat.
- Bak de pepernoten 15 - 20 minuten in de oven.
- Laat ze na het bakken goed afkoelen. Geniet ervan!
Recept aanpassen?
- Lactosevrij: gebruik plantaardige roomboter en plantaardige melk.
Vezels
Dit recept bevat in totaal 20 gram vezels en zo’n 4 gram vezels per 10 pepernoten. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.