Doneer

Glutenvrije pepernoten

Glutenvrije pepernoten

Mensen met coeliakie kunnen helaas niet van pepernoten genieten vanwege gluten. Daarom delen we een glutenvrij recept, iets gezonder dan de supermarktvariant, maar blijf met mate snoepen!

  • Bereidingstijd: 15 minuten bereiden, 15-20 minuten oventijd
  • Aantal: voor ongeveer 50 pepernoten
  • Glutenvrij - vegetarisch - kan lactosevrij

Ingrediënten

  • 200 g amandelmeel
  • 50 g (plantaardige) ongezouten boter
  • 70 ml (plantaardige) halfvolle melk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • Voeg eventueel naar smaak ook dadels toe

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom.
  3. Kneed het deeg tot een stevige deegbal. Is je deeg wat te droog? Voeg dan nog wat melk toe. Is het te nat? Voeg dan nog wat meel toe.
  4. Kneed van het deeg kleine balletjes.
  5. Verdeel de balletjes over de bakplaat met bakpapier en druk ze plat.
  6. Bak de pepernoten 15 - 20 minuten in de oven.
  7. Laat ze na het bakken goed afkoelen. Geniet ervan!

Recept aanpassen?

  • Lactosevrij: gebruik plantaardige roomboter en plantaardige melk.

Vezels

Dit recept bevat in totaal 20 gram vezels en zo’n 4 gram vezels per 10 pepernoten. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

Download gratis de vezelgids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD