Cashewnoten-abrikozenspread

  • 240 g
  • 30 m + 10 m
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cashewnoten-abrikozenspread

Bij noten denken de meeste mensen vooral aan een snack. Maar wist je dat je er ook heel lekkere spreads mee kunt maken? Wel ongezouten natuurlijk en het mogen ook pinda’s zijn.

Bereiding

Kookstand
  1. Week de abrikozen ca. 30 minuten in heet water en bewaar het weeknat.
  2. Rooster de cashewnoten in een koekenpan voor extra smaak.
  3. Maal de noten fijn in een keukenmachine.
  4. Voeg de gewelde abrikozen toe en maal tot een min of meer glad geheel.
  5. Voeg de kaneelpoeder toe en zoveel weeknat tot er een smeerbare spread ontstaat.

Bewaartip

  1. Bewaar de notenspread in een afgesloten potje (maximaal een paar dagen) in de koelkast.

Vezels

Deze spread bevat in totaal 22 gram vezels en zo’n 1,8 gram vezels per portie broodbeleg (20 gram). Aan de slag met vezelrijk eten?Ā Leer hier er alles over.

Download de vezelgids

Meer recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Wil je goed voor je buik zorgen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je veel gezonde tips, lekkere recepten, mooie interviews en het laatste nieuws over MDL-ziekten en MDL Fonds.
Je ontvangt maximaal twee nieuwsbrieven per maand en afmelden kan al met ƩƩn klik. Lees je voortaan mee?
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD