Doneer

Kikkererwtensalade met makreel

Kikkererwtensalade met makreel

Deze vezelrijke salade met makreel, kikkererwten en avocado is snel, gezond en vol smaak. Perfect voor een voedzame maaltijd!

  • Bereidingstijd: ca. 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen
  • Glutenvrij - kan lactosevrij

Ingrediƫnten

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 blik kikkererwten (200 g)
  • 250 g gerookte makreelfilet
  • pak tuinerwten (450 g)
  • 1 rode ui
  • 3 stengels bleekselderij, schoongemaakt
  • 1 rijpe avocado
  • 1 pakje verse koriander, circa 40 g
  • 1 knoflookteentje
  • 3 el magere (plantaardige) yoghurt
  • 3 el (plantaardige) mayonaise
  • peper

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Spoel de kikkererwten af met water voor minder zout.
  3. Pluk de makreelfilet in stukjes.
  4. Kook de tuinerwtjes in enkele minuten beetgaar.
  5. Snijd de rode ui in ringen en de halveer ze.
  6. Snijd de bleekselderij in dunne stukjes.
  7. Snijd de avocado door, haal het vruchtvlees eruit en snijd in stukjes.
  8. Hak de korianderblaadjes en snijd de knoflook fijn.
  9. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, korianderblaadjes en knoflook.
  10. Meng alle ingrediƫnten door elkaar en maak op smaak met de peper.

Recept aanpassen?

  • Lactosevrij: gebruik lactosevrij of plantaardige yoghurt

Vezels

Een 1-persoonsportie van deze salade bevat 16,5 gram vezels. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier er alles over.

Download gratis de vezelgids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD