Deze vezelrijke salade met makreel, kikkererwten en avocado is snel, gezond en vol smaak. Perfect voor een voedzame maaltijd!
- Bereidingstijd: ca. 30 minuten
- Aantal personen: 4 personen
- Glutenvrij - kan lactosevrij
Ingrediƫnten
- 150 g zilvervliesrijst
- 1 blik kikkererwten (200 g)
- 250 g gerookte makreelfilet
- pak tuinerwten (450 g)
- 1 rode ui
- 3 stengels bleekselderij, schoongemaakt
- 1 rijpe avocado
- 1 pakje verse koriander, circa 40 g
- 1 knoflookteentje
- 3 el magere (plantaardige) yoghurt
- 3 el (plantaardige) mayonaise
- peper
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Spoel de kikkererwten af met water voor minder zout.
- Pluk de makreelfilet in stukjes.
- Kook de tuinerwtjes in enkele minuten beetgaar.
- Snijd de rode ui in ringen en de halveer ze.
- Snijd de bleekselderij in dunne stukjes.
- Snijd de avocado door, haal het vruchtvlees eruit en snijd in stukjes.
- Hak de korianderblaadjes en snijd de knoflook fijn.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, korianderblaadjes en knoflook.
- Meng alle ingrediƫnten door elkaar en maak op smaak met de peper.
Recept aanpassen?
- Lactosevrij: gebruik lactosevrij of plantaardige yoghurt
Vezels
Een 1-persoonsportie van deze salade bevat 16,5 gram vezels. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier er alles over.