Een kleurenfeestje op je bord! Deze warme en geroosterde groenten zijn een fijne combinatie met de frisse kruidendip. Een gezonde, lekkere maaltijd boordevol vezels.
Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.
Bereiding
Kookstand
- Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de sjalotten en halveer ze. Schil de rauwe bietjes en snijd in grove stukken. Schil of rasp de wortels en snijd in gelijke stukken. Schil het stuk pompoen en snijd in gelijke stukken.
- Doe de groenten, aardappelen, knoflooktenen met schil en takjes tijm in een braadslede en besprenkel met olijfolie. Plaats ca. 30-40 minuten in de oven.
- Neem uit de oven en verwijder de takjes tijm en knoflooktenen en bestrooi met zout en peper.
- Maak intussen de yoghurtsaus. Hak de kruiden fijn. Voeg de fijngehakte kruiden en de inhoud van de gepofte knoflooktenen bij de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de saus bij de geroosterde groenten en garneer met blaadjes rucola en verkruimelde geitenkaas. Lekker met een saucijsje of gemarineerde en gegrilde schouderkarbonade.
Tip
- Roosteren is een mooie variatie op groente bereiden. Doordat het niet in water wordt gekookt, blijven alle wateroplosbare vitamines zoals vitamine C in de groente.
Recept aanpassen?
Vegan
Vervang de Griekse yoghurt en geitenkaas door de plantaardige variant.Lactosevrij
Kies voor de lactosevrije yoghurt en geitenkaas.Vezels
Per portie ze je maar liefst 5,1 gram vezels op de teller! Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.
Meer recepten
- 10m
- 25m
- 5m
- 20m
- 30m
- 30m