Deze salade past in een gezond voedingspatroon. Trek gekregen? Je maakt hem eenvoudig zelf.
Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.
Bereiding
Kookstand
- Snijd één sinaasappel doormidden. Gebruik één helft hiervan om het sap uit te persen en de schil te raspen. De andere helft gebruik je later.
- Bestrooi de kipstukjes met peper en marineer in een marinade van 50 ml olie, 2 eetlepels sinaasappelsap en 1 theelepel rasp van de schil, mosterd en gembersiroop of honing en zet apart.
- Verwarm een koekenpan en voeg de kipstukjes en de marinade toe. Bak de kip rondom bruin en gaar.
- Snijd de gekookte bietjes in blokjes. Pel de rest van de sinaasappels en snijd in parten. Snijd de ui in halve ringen. Verkruimel de feta.
- Verdeel het koolblad over 4 borden en verdeel de gebakken kip, sinaasappelpartjes, bietjes, cranberry's, halve uienringen, feta en pompoenpitten over de borden. Besprenkel met de marinade en braadsappen uit de pan.
Recept aanpassen?
Glutenvrij
De meeste soorten mosterd zijn glutenvrij. Behalve mosterdsausen die gecombineerd worden met andere ingrediënten. Controleer daarom altijd op het etiket of het gluten bevat of niet.Vegetarisch
Vervang de kip door vega-kipstukjes of tofu.Lactosevrij
Feta bevat vaak geen of heel weinig lactose, waardoor het goed te verdragen is. Of kies voor een plantaardige feta.Vegan
Vervang de kip door vega-kipstukjes of tofu en de feta door een plantaardige variant.Vezels
Deze salade bevat 7,2 gram vezels. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.
Tip: alle zaden en pitten zijn vezelrijk. Een prima gewoonte dus om over een gerecht nog wat pitten te strooien.