Hummus is heerlijk op een boterham en is ook nog eens gezond en vezelrijk. Je kan volop variëren in de smaak.
Bereiding
Kookstand
- Schil de zoete aardappel, snijd in kleine stukken en laat in 15 minuten gaarkoken. Giet de zoete aardappel af en laat goed uitlekken, of dep droog met wat keukenpapier.
- Laat de kikkererwten goed uitlekken. Pers de teentjes knoflook, voeg de limoensap toe en doe dit samen met de paprikapoeder, de tahin, de komijn, de chilivlokken en de olijfolie in de blender.
- Voeg de zoete aardappel toe en start met mixen. Blijft de substantie wat te droog? Voeg dan nog wat olijfolie naar wens toe.
- Giet het mengsel in een potje of bakje. Dip er stukjes groente in, of smeer op brood. Genieten maar!
Tip
- Je kunt deze hummus goed afgesloten in de koelkast maximaal 4 dagen bewaren. Heb je iets te veel gemaakt? Vries dan een portie in en bewaar tot een later moment.
Vezels
Deze hummus bevat in totaal 20 gram vezels en zo’n 1,7 gram vezels per portie broodbeleg (20 gram). Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier er alles over.