Voor de dressing
Benodigdheden
Quinoa is een eiwitrijke, vezel- en mineralenrijke basis voor maaltijden. Combineer het met pompoen, broccoli, avocado en een romige dressing voor een heerlijk gerecht!
Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.
Bereiding
Kookstand
- Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat droog stomen.
- Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes in een klein laagje water beetgaar en giet af (ze moeten nog een beetje een bite hebben). Spoel af met koud water.
- Rooster de pistachenootjes in een braadpan. Haal uit de pan en hak grof.
- Verhit de olijfolie in de braadpan en bak de pompoenblokjes beetgaar. Bestrooi met peper.
- Voeg de broccoliroosjes en quinoa toe en meng goed door elkaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.
- Pel de avocado’s en verwijder de pit. Snijd 1,5 avocado in plakjes voor de salade. De overige avocado gaat door de dressing.
- Pureer voor de dressing de overgebleven halve avocado met de ingrediënten voor de dressing tot een gladde massa en breng op smaak met versgemalen peper.
- Meng voor het serveren alle ingrediënten door elkaar. Houd van de noten, granaatappelpitjes, avocado en avocadodressing nog iets apart voor de garnering.
Recept aanpassen?
Glutenvrij
Soms bevat mosterd gluten, kijk daarom goed op de verpakking.Lactosevrij
Gebruik lactosevrije of plantaardige yoghurt.Vezels
Dit gerecht telt 13,2 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.