Doneer

Kabeljauw met pastinaak en zeekraal

Kabeljauw met pastinaak en zeekraal

Ben je op zoek naar een makkelijk maar vooral gezond recept? Doordat de puree is gemaakt van pastinaak krijg je snel veel vezels binnen.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen
  • Glutenvrij - lactosevrij - FODMAP-arm*

Benodigdheden

    • pureestamper of staafmixer
    • bakpapier
    • keukenpapier

    Ingrediƫnten

    • 800 g pastinaak, geschild
    • 2 winterpenen
    • 100 gr walnoten
    • 2 el olijfolie
    • peper
    • klont boter
    • 4 stukken kabeljauw (ca. 600 g)
    • enkele druppels citroensap
    • 160 g zeekraal

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200Ā°C.  
    2. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Snijd de winterpenen in lage repen van 1 cm dik. Hak de walnoten grof.  
    3. Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Doe de stukjes pastinaak in de pan en kook het in 15 tot 20 minuten gaar en giet af. 
    4. Verdeel de repen winterpeen over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper. Rooster de winterpeen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.  
    5. Verhit intussen een scheutje olie in een koekenpan en leg eenā€Æstukje bakpapier in de pan. Wrijf de kabeljauw in met peper en enkele druppels citroensap en bak de kabeljauw op de huidā€Æin 4 minuten mooi bruin. Keer de vis en bak de andere kant inā€Æ2-3 minuten mooi bruin. Neem de vis en het bakpapier uit deā€Æpan en bak de zeekraal heel kort in de overgebleven olie. 
    6. Pureer de pastinaak met een klont boter tot een gladde puree en breng op smaak met peper. Houd de puree warm. 
    7. Serveer de krokant gebakken kabeljauw op een bedje van pastinaakpuree en zeekraal en bestrooi met de walnoten. Serveer de repen winterpeen erbij.

    FODMAP

    Dit recept is samengesteld met ingrediƫnten die meestal laag zijn in FODMAPs en mogelijk beter verdragen worden door mensen met een gevoelige buik of PDS. Echter, dit verschilt per persoon. Kijk dus goed in de ingrediƫntenlijst welke producten jij wel of niet kan verdragen

      Vezels

      Per Ć©Ć©npersoonsportie tikt de teller alā€Æ11,5 gramĀ vezelsā€Æaan. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hierĀ alles over vezels.

      Download gratis de vezelgids

      Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

      Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

      Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
      Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
      JJJJ dash MM dash DD