Kabeljauw met pastinaak en zeekraal
Ben je op zoek naar een makkelijk maar vooral gezond recept? Doordat de puree is gemaakt van pastinaak krijg je snel veel vezels binnen.
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 4 personen
- Glutenvrij - lactosevrij - FODMAP-arm*
Benodigdheden
- pureestamper of staafmixer
- bakpapier
- keukenpapier
Ingrediƫnten
- 800 g pastinaak, geschild
- 2 winterpenen
- 100 gr walnoten
- 2 el olijfolie
- peper
- klont boter
- 4 stukken kabeljauw (ca. 600 g)
- enkele druppels citroensap
- 160 g zeekraal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Schil de pastinaak en snijd in stukken. Snijd de winterpenen in lage repen van 1 cm dik. Hak de walnoten grof.
- Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Doe de stukjes pastinaak in de pan en kook het in 15 tot 20 minuten gaar en giet af.
- Verdeel de repen winterpeen over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper. Rooster de winterpeen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Verhit intussen een scheutje olie in een koekenpan en leg eenāÆstukje bakpapier in de pan. Wrijf de kabeljauw in met peper en enkele druppels citroensap en bak de kabeljauw op de huidāÆin 4 minuten mooi bruin. Keer de vis en bak de andere kant ināÆ2-3 minuten mooi bruin. Neem de vis en het bakpapier uit deāÆpan en bak de zeekraal heel kort in de overgebleven olie.
- Pureer de pastinaak met een klont boter tot een gladde puree en breng op smaak met peper. Houd de puree warm.
- Serveer de krokant gebakken kabeljauw op een bedje van pastinaakpuree en zeekraal en bestrooi met de walnoten. Serveer de repen winterpeen erbij.
FODMAP
Dit recept is samengesteld met ingrediƫnten die meestal laag zijn in FODMAPs en mogelijk beter verdragen worden door mensen met een gevoelige buik of PDS. Echter, dit verschilt per persoon. Kijk dus goed in de ingrediƫntenlijst welke producten jij wel of niet kan verdragen
Vezels
Per Ć©Ć©npersoonsportie tikt de teller alāÆ11,5 gramĀ vezelsāÆaan. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hierĀ alles over vezels.