Geroosterde kikkererwten

  • 4 personen
  • 10 m + 50 m oventijd
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Geroosterde kikkererwten

Kikkererwten bevatten veel vezels. Als je ze roostert met wat kruiden, kunnen ze door voor een gezonde borrelnoot!

Bereiding

Kookstand
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken.
  3. Meng de kikkererwten met de overige ingrediënten.
  4. Leg bakpapier op het bakblik van de oven.
  5. Verspreid de kikkererwten over het bakpapier.
  6. Rooster ze 40 minuten in de oven en schep ze elke 10 minuten om.
  7. Laat ze nog 10 minuten in de warme oven staan.

Vezels

Deze snack telt 3,5 g vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier er alles over.

Download de vezelgids

Meer recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Wil je goed voor je buik zorgen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je veel gezonde tips, lekkere recepten, mooie interviews en het laatste nieuws over MDL-ziekten en MDL Fonds.
Je ontvangt maximaal twee nieuwsbrieven per maand en afmelden kan al met één klik. Lees je voortaan mee?
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD