Ontbijtkoek

  • 12 plakken
  • 15 m + 30 m oventijd
  • Kan lactosevrij
  • Vegetarisch
Ontbijtkoek

Ontbijtkoek is vaak een suikerrijk tussendoortje met weinig vezels. Dit recept biedt een vezelrijk alternatief, met 4,3 g vezels per plak in plaats van 1,8 g!

Bereiding

Kookstand
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en mix tot een stevig deeg.
  3. Vet een cakeblik in met wat boter en doe het deeg in het cakeblik. Strijk glad met een spatel.
  4. Schuif in de oven en bak de ontbijtkoek ca. 25 tot 30 minuten op 175°C
  5. Haal uit de oven, laat afkoelen en snijd in plakjes. Eet smakelijk!

Tips

  1. Varieer ook eens met het toevoegen van verschillende soorten (ongezouten) gehakte noten. Lekker voor extra bite!
  2. Doe een aantal plakjes ontbijtkoek in gesloten diepvrieszakjes in de vriezer. Zo kun je elke dag een vers tussendoortje meenemen naar school of werk.

Recept aanpassen?

Lactosevrij

Gebruik plantaardige melk.

Vezels

Eén plak ontbijtkoek bevat 4,3 gram vezels. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

Download de vezelgids

Meer recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Wil je goed voor je buik zorgen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je veel gezonde tips, lekkere recepten, mooie interviews en het laatste nieuws over MDL-ziekten en MDL Fonds.
Je ontvangt maximaal twee nieuwsbrieven per maand en afmelden kan al met één klik. Lees je voortaan mee?
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD