Ontbijtkoek is vaak een suikerrijk tussendoortje met weinig vezels. Dit recept biedt een vezelrijk alternatief, met 4,3 g vezels per plak in plaats van 1,8 g!
Bereiding
Kookstand
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Doe alle ingrediënten in een beslagkom en mix tot een stevig deeg.
- Vet een cakeblik in met wat boter en doe het deeg in het cakeblik. Strijk glad met een spatel.
- Schuif in de oven en bak de ontbijtkoek ca. 25 tot 30 minuten op 175°C
- Haal uit de oven, laat afkoelen en snijd in plakjes. Eet smakelijk!
Tips
- Varieer ook eens met het toevoegen van verschillende soorten (ongezouten) gehakte noten. Lekker voor extra bite!
- Doe een aantal plakjes ontbijtkoek in gesloten diepvrieszakjes in de vriezer. Zo kun je elke dag een vers tussendoortje meenemen naar school of werk.
Recept aanpassen?
Lactosevrij
Gebruik plantaardige melk.Vezels
Eén plak ontbijtkoek bevat 4,3 gram vezels. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.