Groentesoep is gezond, maar vaak laag in vezels. Met linzen en extra groenten verhoog je het vezelgehalte van 2,3 naar 16,5 gram per portie!
Een heerlijke warme kop soep. Wist je dat de traditionele variant - gemaakt van bouillon, soepgroenten en peterselie - eigenlijk helemaal niet zo vezelrijk is? Gelukkig hebben wij een heerlijk recept gevonden, waarmee je enorm veel vezels op tafel tovert! Moeilijk is het niet, dat beloven we. Zie hier het recept voor een vezelrijke linzensoep tjokvol groenten
Ingrediƫnten
Voor een flinke pan – 6 personenĀ
- 3 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 3 rode paprika’s, in blokjes
- 500 gram tomaten, in blokjes
- 1000 ml groentebouillon
- 1 prei, gesneden in schijfjes
- 1 el sojasaus
- 1 el Italiaanse kruiden
- 800 gram gekookte linzen (uitgelekt gewicht)
- Eventueel wat peper en/of zout
- Ter garnering: 30 gram verse peterselie
- 1 volkoren stokbrood
Bereiding
- Snijd de groenten in blokjes en reepjes.
- Verwarm een grote soeppan. Doe 3 el olijfolie in de pan en laat warm worden.
- Voeg de knoflook, paprika's en tomaten toe in de pan, laat dit in ca 3 minuten verwarmen.
- Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 5 tot 10 minuten koken. Pureer het geheel hierna met een staafmixer tot een glad geheel.
- Voeg de schijfjes prei, de sojasaus en de Italiaanse kruiden toe en laat de soep 5 minuten verder pruttelen.
- Laat de linzen uitlekken en voeg toe in de pan. Laat het geheel nog Ć©Ć©n minuutje opwarmen. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
- Verdeel de soep over de kommen, garneer met wat peterselie en serveer met een paar sneetjes volkoren stokbrood. Eet smakelijk!
Vezels
De oorspronkelijke groentesoep met heldere bouillon telde 2,3 gram vezels. De vezel-up!-variant - een gepureerde groentesoep met linzen - telt al 16,5 gram vezels! Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels.