Doneer

Bieten kokossoep

Bieten kokossoep

Wat is er nu lekkerder dan een rijkelijk gevulde soep met groente? Deze soep is gegarandeerd een succes én lekker verantwoord.

  • Bereidingstijd: 25 minuten bereiding, 30-40 minuten koken
  • Aantal personen: 4 personen
  • Vegetarisch - lactosevrij - veganistisch - kan glutenvrij

Ingrediënten

  • 750 g rauwe bieten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 l water
  • 200 ml light kokosmelk
  • 1 bouillonblokje met minder zout
  • 1 flinke tl komijnzaad
  • peper

Bereiding

  1. Schil de bieten en snijd ze in blokjes.
  2. Pel de knoflook en snijd deze in hele kleine stukjes.
  3. Boen de citroen goed schoon en rasp de hele citroen.
  4. Pers een halve citroen uit (de andere helft wordt niet gebruikt).
  5. Zet een liter water op met de bietenblokjes, knoflook, citroenrasp en -sap, kokosmelk, bouillon en het komijnzaad.
  6. Breng het water aan de kook en laat het zolang doorkoken tot de bieten gaar zijn (ca. 30 tot 40 minuten).
  7. Pureer de soep met een staafmixer, blender of in een keukenmachine.
  8. Voeg eventueel nog wat kokend water toe als je de soep te dik vindt.
  9. Voeg peper toe naar smaak en garneer met fijngesneden bieslook of geknipte tuinkers.

Recept aanpassen?

  • Glutenvrij: gebruik een glutenvrij bouillonblokje.

Vezels

Deze soep bevat 5,5 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

Download gratis de vezelgids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD