Wat is er nu lekkerder dan een rijkelijk gevulde soep met groente? Deze soep is gegarandeerd een succes én lekker verantwoord.
- Bereidingstijd: 25 minuten bereiding, 30-40 minuten koken
- Aantal personen: 4 personen
- Vegetarisch - lactosevrij - veganistisch - kan glutenvrij
Ingrediënten
- 750 g rauwe bieten
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 1 l water
- 200 ml light kokosmelk
- 1 bouillonblokje met minder zout
- 1 flinke tl komijnzaad
- peper
Bereiding
- Schil de bieten en snijd ze in blokjes.
- Pel de knoflook en snijd deze in hele kleine stukjes.
- Boen de citroen goed schoon en rasp de hele citroen.
- Pers een halve citroen uit (de andere helft wordt niet gebruikt).
- Zet een liter water op met de bietenblokjes, knoflook, citroenrasp en -sap, kokosmelk, bouillon en het komijnzaad.
- Breng het water aan de kook en laat het zolang doorkoken tot de bieten gaar zijn (ca. 30 tot 40 minuten).
- Pureer de soep met een staafmixer, blender of in een keukenmachine.
- Voeg eventueel nog wat kokend water toe als je de soep te dik vindt.
- Voeg peper toe naar smaak en garneer met fijngesneden bieslook of geknipte tuinkers.
Recept aanpassen?
- Glutenvrij: gebruik een glutenvrij bouillonblokje.
Vezels
Deze soep bevat 5,5 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.