Kiemgroenten salade met sesam-tofu reepjes

  • 4 personen
  • ca. 30 m
  • Kan glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Kiemgroenten salade met sesam-tofu reepjes

Kiemgroenten worden steeds populairder en zijn een echte smaakmaker in deze salade. Varieer volop en combineer met sesam-tofu reepjes en mango! Succes gegarandeerd.

Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.

Bereiding

Kookstand
  1. Schil de komkommer. Snijd over de lengte doormidden, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de kiemen en laat in een vergiet goed uitlekken.
  2. Klop voor de dressing de azijn met 2 eetlepels olie, peper, suiker en chilivlokken naar smaak. Snijd de tofu in reepjes van 1 centimeter dik en ca. 6 centimeter lang. Dompel de tofureepjes eerst in de sojasaus en wentel daarna door het sesamzaad.
  3. Verhit de overige eetlepel olie en bak de tofu reepjes in 4-5 minuten goudbruin. Meng de dressing door de salade en serveer met de tofureepjes en de cashewnoten.

Recept aanpassen?

Glutenvrij

Gebruik glutenvrije sojasaus.

Vezels

Dit gerecht telt 5,5 gram vezels per portie. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

Download de vezelgids

Meer recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Wil je goed voor je buik zorgen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je veel gezonde tips, lekkere recepten, mooie interviews en het laatste nieuws over MDL-ziekten en MDL Fonds.
Je ontvangt maximaal twee nieuwsbrieven per maand en afmelden kan al met één klik. Lees je voortaan mee?
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD