Kiemgroenten worden steeds populairder en zijn een echte smaakmaker in deze salade. Varieer volop en combineer met sesam-tofu reepjes en mango! Succes gegarandeerd.
Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.
Bereiding
Kookstand
- Schil de komkommer. Snijd over de lengte doormidden, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de kiemen en laat in een vergiet goed uitlekken.
- Klop voor de dressing de azijn met 2 eetlepels olie, peper, suiker en chilivlokken naar smaak. Snijd de tofu in reepjes van 1 centimeter dik en ca. 6 centimeter lang. Dompel de tofureepjes eerst in de sojasaus en wentel daarna door het sesamzaad.
- Verhit de overige eetlepel olie en bak de tofu reepjes in 4-5 minuten goudbruin. Meng de dressing door de salade en serveer met de tofureepjes en de cashewnoten.
Recept aanpassen?
Glutenvrij
Gebruik glutenvrije sojasaus.Vezels
Dit gerecht telt 5,5 gram vezels per portie. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.