Doneer

Cashewnoten-abrikozenspread

Cashewnoten-abrikozenspread

Bij noten denken de meeste mensen vooral aan een snack. Maar wist je dat je er ook heel lekkere spreads mee kunt maken? Wel ongezouten natuurlijk en het mogen ook pindaā€™s zijn.

  • Bereidingstijd: 30 minuten weken, 10 minuten bereiden
  • Glutenvrij ā€“ vegetarisch ā€“ lactosevrij ā€“ veganistisch

Ingrediƫnten

  • 120 g gedroogde abrikozen
  • 120 g ongezouten cashewnoten
  • flinke snuf kaneelpoeder

Bereiding

  1. Week de abrikozen ca. 30 minuten in heet water en bewaar het weeknat.
  2. Rooster de cashewnoten in een koekenpan voor extra smaak.
  3. Maal de noten fijn in een keukenmachine.
  4. Voeg de gewelde abrikozen toe en maal tot een min of meer glad geheel.
  5. Voeg de kaneelpoeder toe en zoveel weeknat tot er een smeerbare spread ontstaat.

Vezels

Deze spread bevat in totaal 22 gram vezels en zo'n 1,8 gram vezels per portie broodbeleg (20 gram). Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier er alles over.

Bewaartip: bewaar de notenspread in een afgesloten potje (maximaal een paar dagen) in de koelkast.

Download gratis de vezelgids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD