Cashewnoten-abrikozenspread
Bij noten denken de meeste mensen vooral aan een snack. Maar wist je dat je er ook heel lekkere spreads mee kunt maken? Wel ongezouten natuurlijk en het mogen ook pindaās zijn.
- Bereidingstijd: 30 minuten weken, 10 minuten bereiden
- Glutenvrij ā vegetarisch ā lactosevrij ā veganistisch
Ingrediƫnten
- 120 g gedroogde abrikozen
- 120 g ongezouten cashewnoten
- flinke snuf kaneelpoeder
Bereiding
- Week de abrikozen ca. 30 minuten in heet water en bewaar het weeknat.
- Rooster de cashewnoten in een koekenpan voor extra smaak.
- Maal de noten fijn in een keukenmachine.
- Voeg de gewelde abrikozen toe en maal tot een min of meer glad geheel.
- Voeg de kaneelpoeder toe en zoveel weeknat tot er een smeerbare spread ontstaat.
Vezels
Deze spread bevat in totaal 22 gram vezels en zo'n 1,8 gram vezels per portie broodbeleg (20 gram). Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier er alles over.
Bewaartip: bewaar de notenspread in een afgesloten potje (maximaal een paar dagen) in de koelkast.