Wraps met kip
Weinig tijd en wel zin in iets gezonds en lekkers? Voor velen zijn wraps (op basis van tarwebloem) met kip, wat sla en een lepeltje saus favoriet. Maar is dit wel zo vezelrijk? Helaas niet, zo'n maaltje telt slechts 2,8 gram vezels. Met een paar kleine aanpassingen tover je deze wraps om naar een gezondere en veel vezelrijkere variant met maar liefst 15 gram vezels!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2 personen
- Kan glutenvrij - kan vegetarisch - kan lactosevrij
Ingrediƫnten
- 4 volkoren wraps
- 1 appel
- 100 g verse spinazie
- 1 rode ui
- 200 g (vega) kipfiletblokjes
- 2 tomaten
- 150 g kidneybonen
- olijfolie
- evt. peper naar smaak
- Voor de dressing
Voor de dressing
- 1 takje koriander
- 150 gr magere (plantaardige) kwark
- sap uit 1 limoen
- 2 el honing
Bereiding
- Snijd de rode ui, koriander en tomaten in blokjes. Schil de appel en snijd deze ook in blokjes.
- Verhit olijfolie in een wok of koekenpan. Voeg de rode ui, kipfilet, tomaten en kidneybonen toe en bak het geheel 5 tot 10 minuten gaar. Breng eventueel op smaak met wat peper.
- Maak intussen de saus: meng de kwark, gesneden koriander en het sap van 1 limoen in een schaaltje.
- Leg per persoon twee volkoren wraps uit op een bord. Verdeel de kip, groenten en bonen hierover.
- Verdeel de stukjes appel over de wraps.
- Garneer de wraps met wat spinazie en de saus.
Recept aanpassen?
- Glutenvrij: gebruik glutenvrije wraps.
- Lactosevrij: gebruik lactosevrije of plantaardige kwark.
- Vegetarisch: gebruik plantaardige kip.
Vezels
Dit gerecht telt 15 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.