Voor de dressing
Weinig tijd maar zin in iets gezonds? Met een paar aanpassingen maak je wraps met kip veel vezelrijker, van 2,8 naar 15 gram vezels per maaltijd!
Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.
Bereiding
Kookstand
- Snijd de rode ui, koriander en tomaten in blokjes. Schil de appel en snijd deze ook in blokjes.
- Verhit olijfolie in een wok of koekenpan. Voeg de rode ui, kipfilet, tomaten en kidneybonen toe en bak het geheel 5 tot 10 minuten gaar. Breng eventueel op smaak met wat peper.
- Maak intussen de saus: meng de kwark, gesneden koriander en het sap van 1 limoen in een schaaltje.
- Leg per persoon twee volkoren wraps uit op een bord. Verdeel de kip, groenten en bonen hierover.
- Verdeel de stukjes appel over de wraps.
- Garneer de wraps met wat spinazie en de saus.
Recept aanpassen?
Glutenvrij
Gebruik glutenvrije wraps.Lactosevrij
Gebruik lactosevrije of plantaardige kwark.Vegetarisch
Gebruik plantaardige kip.Vezels
Dit gerecht teltĀ 15 gram vezelsĀ per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hierĀ alles over vezels.