Hummus is heerlijk op een boterham en is ook nog eens gezond en vezelrijk. Je kan volop variëren in de smaak.
Bereiding
Kookstand
- Snijd de citroen doormidden en pers het sap van één helft uit.
- Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de paprikapoeder, tot een gladde pasta in een blender of keukenmachine.
- Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe naar wens, tot de hummus een smeuïge structuur heeft.
- Giet het mengsel in een potje of bakje, garneer af met de paprikapoeder. Heerlijk met Turks brood!
Tip
- Je kunt deze hummus goed afgesloten in de koelkast maximaal 4 dagen bewaren. Heb je iets te veel gemaakt? Vries dan een portie in en bewaar tot een later moment.
Vezels
Deze hummus bevat in totaal 26,5 gram vezels en zo’n 1,4 gram vezels per portie broodbeleg (20 gram). Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier er alles over.