Doneer

Hummus met zongedroogde tomaat

Hummus met zongedroogde tomaat

Hummus is heerlijk op een boterham en is ook nog eens gezond en vezelrijk. Je kan volop variëren in de smaak.

  • Bereidingstijd: ca. 15 minuten
  • Glutenvrij – vegetarisch – lactosevrij - veganistisch

Ingrediënten

voor circa 380 gram

  • 200 g uitgelekte kikkererwten
  • 2 el tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen
  • ½ tl komijn
  • handjevol zongedroogde tomaatjes
  • ½ tl paprikapoeder
  • peper
  • olijfolie extra vierge

Bereiding

  1. Snijd de citroen doormidden en pers het sap van één helft uit.
  2. Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de paprikapoeder, tot een gladde pasta in een blender of keukenmachine.
  3. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe naar wens, tot de hummus een smeuïge structuur heeft.
  4. Giet het mengsel in een potje of bakje, garneer af met de paprikapoeder. Heerlijk met Turks brood!

Tip: Je kunt deze hummus goed afgesloten in de koelkast maximaal 4 dagen bewaren. Heb je iets te veel gemaakt? Vries dan een portie in en bewaar tot een later moment.

Vezels

Deze hummus bevat in totaal 26,5 gram vezels en zo'n 1,4 gram vezels per portie broodbeleg (20 gram). Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier er alles over.

Download gratis de vezelgids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD