Voor de appelvulling
Benodigdheden
Deze vezelrijke appelkruimeltaart heeft minder suiker en meer vezels dan de gewone variant, met havermout voor extra bite. Geniet, maar eet met mate!
Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.
Bereiding
Kookstand
- Verwarm de oven voor op 180°C Vet de springvorm in.
- Meng het water met het gebroken lijnzaad en laat dit een paar minuten staan. Zo wordt de substantie wat ingedikt.
- Neem een koekenpan, zonder bakvet, en rooster hier de havermout enkele minuten in. Haal de pan van het vuur. Meng de havermout samen met het lijnzaadmengsel, de roomboter, de melk, de appelmoes, kaneel en een snufje zout. Kneed (bijvoorbeeld met deeghaken in een keukenmachine) tot het een mooie bal is geworden.
- Verdeel het deeg: gebruik 2/3e ervan om de bodem van de springvorm te bedekken, maak een klein opstaand randje zodat de vulling er straks mooi in past.
- Maak intussen de appelvulling: schil en snijd de appel in kleine blokjes. Meng deze vervolgens met de appelmoes, de rozijnen, citroensap en kaneel. Verspreid dit mengsel in de taartvorm.
- Hak de walnoten grof. En meng deze met het resterende deeg (1/3e deel). Verdeel dit mengsel grof over de taart.
- Laat de taart zo'n 35 minuten in de oven gaar worden, tot de bovenkant mooi bruin wordt.
- Even laten afkoelen en smullen maar!
Recept aanpassen?
Glutenvrij
Haver bevat van nature geen gluten, maar kunnen altijd sporen bevatten. Controleer altijd op het etiket of het product glutenvrij is.Lactosevrij
Gebruik plantaardige roomboter en plantaardige melk.Vegan
Gebruik plantaardige roomboter en plantaardige melk.Vezels
Ieder stukje appeltaart telt 3,5 gram vezels. Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.