Volkorenpasta met bloemkool, doperwten, hazelnoten en kruiden

  • 4 personen
  • 20 m + 40 m oventijd
  • Kan glutenvrij
  • Kan vegan
  • Lactosevrij
  • Vegetarisch
Volkorenpasta met bloemkool, doperwten, hazelnoten en kruiden

Deze volkorenpasta met geroosterde groenten, hazelnoten en verse kruid geeft een lekkere bite en een extra twist aan de maaltijd.

Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.

Bereiding

Kookstand
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de bloemkoolroosjes in een braadslede of ovenschaal, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met matig zout en gemalen peper naar smaak. Plaats de roosjes in het midden van de oven en rooster in ca. 40 minuten gaar. Draai de groenten tussendoor een aantal keer om.
  2. Breng intussen in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de volkoren spaghetti gaar in de tijd die staat aangegeven op de verpakking. Giet af als de spaghetti gaar is en spoel af onder lauw water.
  3. Snipper ondertussen de sjalotten en hak de knoflook fijn.
  4. Verhit in een braadpan de overige olie en fruit hierin sjalot snippers en gehakte knoflook op laag vuur. Voeg de doperwtjes toe en warm mee.
  5. Voeg de volkorenpasta en geroosterde bloemkoolroosjes toe en hussel goed door elkaar.
  6. Hak de hazelnoten en basilicumblaadjes grof en garneer hiermee het gerecht.
  7. Serveer met gemalen Parmezaan naar smaak.

Recept aanpassen?

Glutenvrij

Gebruik glutenvrije pasta.

Vegan

Serveer zonder Parmezaan of vervang door plantaardige kaas of edelgistvlokken.

Lactosevrij

Parmezaanse kaas is een kaassoort die weinig lactose bevat en vaak wel goed wordt verdragen bij een lactose-intolerantie.

Vezels

Dit gerecht telt 12,5 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

Download de vezelgids

Meer recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Wil je goed voor je buik zorgen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je veel gezonde tips, lekkere recepten, mooie interviews en het laatste nieuws over MDL-ziekten en MDL Fonds.
Je ontvangt maximaal twee nieuwsbrieven per maand en afmelden kan al met één klik. Lees je voortaan mee?
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD