Misschien weet je allang dat zoete aardappelfriet een gezondere keuze is dan gewone friet. En dan bedoelen we natuurlijk niet zoete aardappelfriet uit de frituurpan, maar uit de oven.
Bereiding
Kookstand
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snijd de zoete aardappels in gelijke frieten van ongeveer 1 cm breed. Probeer een gelijke dikte aan te houden, ook al kunnen de aardappels soms scheef zijn.
- Leg de frieten in een bak, sprenkel er ongeveer 2 el olie overheen en schud de frieten rond zodat ze goed bedekt zijn.
- Leg de frieten op de bakplaat met een kleine afstand ertussen (dus niet op elkaar).
- Strooi kaneel, cayennepeper en zout naar smaak over de frieten.
- Schuif de bakplaat met de ovenfrieten in de oven (in het midden) en laat de frieten ongeveer 45 minuten bakken.
- Draai de frieten na ongeveer 20 minuten om en kijk hoe snel ze gaan. Soms mogen ze wat korter en soms wat langer in de oven.
Vezels
Dit bijgerecht telt 6 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.