Wat is er nu lekkerder dan een rijkelijk gevulde soep met groente? Deze soep is gegarandeerd een succes én lekker verantwoord.
Bereiding
Kookstand
- Snijd alle roosjes van de bloemkool en was ze. Pel de knoflook en hak deze fijn. Snipper de ui.
- Fruit de knoflook en ui in de olijfolie.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe samen met een liter (heet) water en het bouillonblokje.
- Breng het water aan de kook en laat het zolang doorkoken tot de bloemkool gaar is (ca. 15 minuten).
- Pureer de soep met een staafmixer, blender of in een keukenmachine.
- Meng het bakje zuivelspread of de plantaardige kookroom en de mosterd door de soep en pureer nog kort.
- Voeg eventueel nog wat kokend water toe als je de soep te dik vindt.
- Voeg peper toe naar smaak en serveer met gehakte peterselie.
Recept aanpassen?
Glutenvrij
gebruik een glutenvrij bouillonblokje. Mosterd bevat meestal geen gluten, maar controleer altijd het etiket of het glutenvrije mosterd is.Lactosevrij
kies lactosevrije zuivelspread of kookroom.Vegan
kies voor plantaardige zuivelspread of kookroom en gebruik groentebouillon.Vezels
Deze soep bevat 5 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.