Doneer

Bloemkool-mosterdsoep

  • 4 personen
  • ca 30m
  • Kan glutenvrij
  • Kan lactosevrij
  • Kan vegan
  • Vegetarisch
Bloemkool-mosterdsoep

Wat is er nu lekkerder dan een rijkelijk gevulde soep met groente? Deze soep is gegarandeerd een succes én lekker verantwoord.

Bereiding

Kookstand
  1. Snijd alle roosjes van de bloemkool en was ze. Pel de knoflook en hak deze fijn. Snipper de ui.
  2. Fruit de knoflook en ui in de olijfolie.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes toe samen met een liter (heet) water en het bouillonblokje.
  4. Breng het water aan de kook en laat het zolang doorkoken tot de bloemkool gaar is (ca. 15 minuten).
  5. Pureer de soep met een staafmixer, blender of in een keukenmachine.
  6. Meng het bakje zuivelspread of de plantaardige kookroom en de mosterd door de soep en pureer nog kort.
  7. Voeg eventueel nog wat kokend water toe als je de soep te dik vindt.
  8. Voeg peper toe naar smaak en serveer met gehakte peterselie.

Recept aanpassen?

Glutenvrij

gebruik een glutenvrij bouillonblokje. Mosterd bevat meestal geen gluten, maar controleer altijd het etiket of het glutenvrije mosterd is.

Lactosevrij

kies lactosevrije zuivelspread of kookroom.

Vegan

kies voor plantaardige zuivelspread of kookroom en gebruik groentebouillon.

Vezels

Deze soep bevat 5 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

Download de vezelgids

Meer recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD