Deze zelfgemaakte noten-rozijnenspread is een voedzaam en vezelrijk alternatief voor je broodbeleg. Snel en gemakkelijk te maken, en boordevol gezonde ingrediënten!
Bereiding
Kookstand
- Doe de pinda’s met de 2 eetlepels arachideolie en de rozijnen in een keukenmachine.
- Pureer tot een mooie massa (voeg hierbij eventueel nog wat extra olie toe).
Tips
- Heb je geen keukenmachine maar wel een staafmixer met hakmolentje dan kun je het ook daarin klaarmaken.
- Deze spreads kun je enkele dagen in een afgesloten potje bewaren in de koelkast.
- Omdat er geen emulgatoren aan toegevoegd worden (hulpstoffen die zorgen dat de massa mooi gemengd blijft) moet je wel voor gebruik steeds weer even roeren.
- Je kunt volop variëren met de soort noten, het type gedroogd fruit en ook met de olie die je eventueel toevoegt en de smaakmakers. Zo is een combinatie van hazelnoten, vijgen of dadels en cacaopoeder ook heerlijk! Voor deze spread kun je water of (hazelnoot)olie gebruiken om een goede dikte te krijgen.
Vezels
Deze spread bevat in totaal 17,6 gram vezels en zo’n 1,3 gram vezels per portie broodbeleg (20 gram). Aan de slag met vezelrijk eten? Leer alles over vezels.