Kikkererwtensalade met makreel

  • 4 personen
  • ca. 30 m
  • Glutenvrij
  • Kan lactosevrij
Kikkererwtensalade met makreel

Deze vezelrijke salade met makreel, kikkererwten en avocado is snel, gezond en vol smaak. Perfect voor een voedzame maaltijd!

Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.

Bereiding

Kookstand
  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Spoel de kikkererwten af met water voor minder zout.
  3. Pluk de makreelfilet in stukjes.
  4. Kook de tuinerwtjes in enkele minuten beetgaar.
  5. Snijd de rode ui in ringen en de halveer ze.
  6. Snijd de bleekselderij in dunne stukjes.
  7. Snijd de avocado door, haal het vruchtvlees eruit en snijd in stukjes.
  8. Hak de korianderblaadjes en snijd de knoflook fijn.
  9. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, korianderblaadjes en knoflook.
  10. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met de peper.

Recept aanpassen?

Lactosevrij

Gebruik lactosevrij of plantaardige yoghurt.

Vezels

Een 1-persoonsportie van deze salade bevat 16,5 gram vezels. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier er alles over.

Download de vezelgids

Meer recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Wil je goed voor je buik zorgen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je veel gezonde tips, lekkere recepten, mooie interviews, evenementen en het laatste nieuws over MDL-ziekten en MDL Fonds.
Je ontvangt maximaal twee nieuwsbrieven per maand en afmelden kan al met één klik. Lees je voortaan mee?
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD