Deze vezelrijke salade met makreel, kikkererwten en avocado is snel, gezond en vol smaak. Perfect voor een voedzame maaltijd!
Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.
Bereiding
Kookstand
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Spoel de kikkererwten af met water voor minder zout.
- Pluk de makreelfilet in stukjes.
- Kook de tuinerwtjes in enkele minuten beetgaar.
- Snijd de rode ui in ringen en de halveer ze.
- Snijd de bleekselderij in dunne stukjes.
- Snijd de avocado door, haal het vruchtvlees eruit en snijd in stukjes.
- Hak de korianderblaadjes en snijd de knoflook fijn.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, korianderblaadjes en knoflook.
- Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met de peper.
Recept aanpassen?
Lactosevrij
Gebruik lactosevrij of plantaardige yoghurt.Vezels
Een 1-persoonsportie van deze salade bevat 16,5 gram vezels. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier er alles over.
Meer recepten
- 5m
- 20m
- 35m
- 10m
- 10m
- 40m