Volle, zoete muffins met witte chocolade en frambozen zijn lekker, maar niet heel verantwoord. Maak deze gezondere variant: havermoutmuffins met bosbessen.
Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.
Bereiding
Kookstand
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een muffin-blik voor 12 stuks in met boter, of liever: leg siliconen muffin-vormpjes in de bakvorm.
- Neem twee kommen. In de ene kom mix je de ‘droge’ ingrediënten door elkaar: bakpoeder, havermout, kaneel en het snufje zout.
- Meng vervolgens in de andere kom de ‘natte’ ingrediënten: prak de banaan fijn, voeg de eieren, yoghurt en bosbessen toe. Roer dit door elkaar tot een gladde massa ontstaat.
- Voeg vervolgens het havermoutmengsel toe aan de kom met de ‘vochtige’ ingrediënten. Laat dit heel even staan, zodat de havermout wat vocht kan opnemen en het geheel iets dikker wordt.
- Verdeel het mengsel over de 12 muffin vormpjes (tip: gebruik hiervoor een ijslepel). Leg bovenop wat pecannoten.
- Bak de muffins in 30 minuten op 180°C tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Laat ze na het bakken even afkoelen, genieten maar!
Recept aanpassen?
Glutenvrij
Gaver bevat van nature geen gluten, maar kunnen altijd sporen bevatten. Controleer altijd op het etiket of het product glutenvrij is.Lactosevrij
Gebruik plantaardig yoghurt.Vezels
Eén muffin bevat 1,5 gram vezels. Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.