Volle, zoete muffins met witte chocolade en frambozen. Niet echt verantwoord, maar wel lekker. Wij maakten er een gezondere variant van. Het resultaat: deze havermoutmuffins met bosbessen.
- Bereidingstijd: 20 minuten bereiden, 30 minuten oventijd
- Aantal: voor 12 muffins
- Glutenvrij* - vegetarisch - kan lactosevrij
Ingrediƫnten
- 1 grote banaan
- 2 eieren
- 150 ml (plantaardige) yoghurt
- 1 flinke tl bakpoeder
- 150 g havermout
- 100 g bosbessen (liefst diepvries)
- 1 flinke tl kaneel
- snufje zout
- handje pecannoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Vet een muffin-blik voor 12 stuks in met boter, of liever: leg siliconen muffin-vormpjes in de bakvorm.
- Neem twee kommen. In de ene kom mix je de ādrogeā ingrediĆ«nten door elkaar: bakpoeder, havermout, kaneel en het snufje zout.
- Meng vervolgens in de andere kom de ānatteā ingrediĆ«nten: prak de banaan fijn, voeg de eieren, yoghurt en bosbessen toe. Roer dit door elkaar tot een gladde massa ontstaat.
- Voeg vervolgens het havermoutmengsel toe aan de kom met de āvochtigeā ingrediĆ«nten. Laat dit heel even staan, zodat de havermout wat vocht kan opnemen en het geheel iets dikker wordt.
- Verdeel het mengsel over de 12 muffin vormpjes (tip: gebruik hiervoor een ijslepel). Leg bovenop wat pecannoten.
- Bak de muffins in 30 minuten op 180Ā°C tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Laat ze na het bakken even afkoelen, genieten maar!
Recept aanpassen?
- Glutenvrij*: haver bevat van nature geen gluten, maar kunnen altijd sporen bevatten. Controleer altijd op het etiket of het product glutenvrij is.
- Lactosevrij: gebruik plantaardig yoghurt.
Vezels
EĆ©n muffin bevatĀ 1,5 gram vezels. Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hierĀ alles over vezels.