Zoek je een gezonder alternatief voor diepvriespizza? Maak een lekkere pizza met vezelrijke ingrediënten zoals havermout en beleg naar wens!
Bereiding
Kookstand
- Doe de havermout, 8 zongedroogde tomaatjes, 2 eieren en de Italiaanse kruiden samen met 190 ml water in de blender en mix tot er een glad deeg ontstaat.
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Smeer het mengsel uit tot een dikte van max. 0,5 cm tot één grote plaatpizza.
- Schuif in de oven en bak de bodem 10 minuten op 200 °C.
- Snijd ondertussen de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Hak het restant van de zongedroogde tomaatjes fijn.
- Haal de bodem uit de oven en beleg de pizza met de courgette, de paprika, het restant zongedroogde tomaatjes en de pesto. Garneer af met wat geraspte kaas.
- Bak de pizza vervolgens goudbruin in ongeveer 30 minuten op 200 °C .
Recept aanpassen?
Glutenvrij
Haver bevat van nature geen gluten, maar kunnen altijd sporen bevatten. Controleer altijd op het etiket of het product glutenvrij is.Lactosevrij
Pesto en geraspte kaas bevat vaak geen of heel weinig lactose, waardoor het goed te verdragen is. Of kies voor een plantaardige pesto en plantaardige kaas.Vezels
Dit gerecht telt 16,5 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.