Havermoutmuffin

  • 6 muffins
  • 10 m + 25 m oventijd
  • Kan glutenvrij
  • Kan lactosevrij
  • Vegetarisch
Havermoutmuffin

Een supermarkt appelmuffin bevat slechts 0,4 gram vezels, terwijl zelfgemaakte muffins met havermout, rozijnen, appel en chiazaad al 3,6 gram leveren. Handig om in te vriezen voor drukke dagen!

Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.

Bereiding

Kookstand
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de appels in kleine stukjes. Snijd de banaan in kleine stukjes of pureer het. Pureren maakt de muffins nog smeuïger.
  3. Voeg alle ingrediënten toe in een grote beslagkom en meng het door elkaar.
  4. Verdeel het beslag over 6 grote muffin vormpjes, of over meerdere kleinere muffinvormpjes.
  5. Bak de muffins in 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
  6. Even laten afkoelen, en eet smakelijk!

Recept aanpassen?

Glutenvrij

Haver bevat van nature geen gluten, maar kunnen altijd sporen bevatten. Controleer altijd op het etiket of het product glutenvrij is. Bakpoeder in het algemeen glutenvrij, maar controleer ook hier altijd het etiket.

Lactosevrij

Gebruik lactosevrije melk.

Vezels

Deze muffin telt al gauw 3,6 gram vezels! Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

Download de vezelgids

Meer recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Wil je goed voor je buik zorgen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je veel gezonde tips, lekkere recepten, mooie interviews en het laatste nieuws over MDL-ziekten en MDL Fonds.
Je ontvangt maximaal twee nieuwsbrieven per maand en afmelden kan al met één klik. Lees je voortaan mee?
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD