Deze soep is heel smaakvol en ook nog eens vezelrijk. Het heeft een verrassende twist door de geroosterde kikkererwten. Je maakt hem gemakkelijk zelf.
Bereiding
Kookstand
- Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
- Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de koude kraan. Dep de helft ervan droog met keukenpapier en meng ze met de olijfolie en chilivlokken.
- Spreid de kikkererwten uit over de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
- Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Snijd de pompoen in stukjes. Verhit de olie of boter in een (soep)pan en fruit hierin de ui met de knoflook en de pompoen. Schep er de specerijen met de andere helft van de kikkererwten door. Los de bouillon op. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt nog 15 minuten zachtjes koken.
- Roer van het vuur de helft van de room erdoor. Pureer de groente met de staafmixer in de pan. Breng op smaak met peper. Schep de soep in 4 kommen. Lepel de rest van de room erover en knip er wat peterselie boven fijn. Voeg de kikkererwten uit de oven toe. Lekker met knapperig volkorenbrood.
Recept aanpassen?
Glutenvrij
Gebruik glutenvrije bouillon.Lactosevrij
Gebruik plantaardige kookroom of lactosevrije crème fraiche.Vegan
Gebruik plantaardige kookroom.Vezels
Deze soep telt 10 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.
Tip: eet elke week peulvruchten. Met de kikkererwten heb je het deze week al voor elkaar!