Wentelteefjes met banaan en pindakaas

  • 2 personen
  • ca. 25 m
  • Kan glutenvrij
  • Kan lactosevrij
  • Vegetarisch
Wentelteefjes met banaan en pindakaas

Nog oud brood liggen dat droog is geworden? Gebruik het voor deze vezelrijke wentelteefjes!

Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.

Bereiding

Kookstand
  1. Klop het ei los met de melk en het kaneel in een diep bord. Snijd de bananen in plakken. Wentel beide zijden van een sneetje brood kort door het eimengsel.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak het sneetje brood ca. 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Keer halverwege. Doe hetzelfde voor de overige sneetjes brood.
  4. Verdeel de wentelteefjes over de borden. Doe wat pindakaas op de wentelteefjes en verdeel de plakjes banaan erover.

Recept aanpassen?

Lactosevrij

Kies voor lactosevrij melk of plantaardige melk.

Glutenvrij

Gebruik glutenvrij brood.

Vezels

Dit ontbijt telt 10 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

Download de vezelgids

Meer recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks nieuws en info over een gezonde buik.

Wil je goed voor je buik zorgen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je veel gezonde tips, lekkere recepten, mooie interviews, evenementen en het laatste nieuws over MDL-ziekten en MDL Fonds.
Je ontvangt maximaal twee nieuwsbrieven per maand en afmelden kan al met één klik. Lees je voortaan mee?
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
JJJJ dash MM dash DD