Nog oud brood liggen dat droog is geworden? Gebruik het voor deze vezelrijke wentelteefjes!
Heb je speciale dieetwensen waar je rekening mee moet houden? Dan is het mogelijk dat je het recept iets moet aanpassen. Kijk onderaan het recept voor tips om het gerecht aan te passen aan jouw dieet.
Bereiding
Kookstand
- Klop het ei los met de melk en het kaneel in een diep bord. Snijd de bananen in plakken. Wentel beide zijden van een sneetje brood kort door het eimengsel.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak het sneetje brood ca. 5 minuten op middelhoog vuur.
- Keer halverwege. Doe hetzelfde voor de overige sneetjes brood.
- Verdeel de wentelteefjes over de borden. Doe wat pindakaas op de wentelteefjes en verdeel de plakjes banaan erover.
Recept aanpassen?
Lactosevrij
Kies voor lactosevrij melk of plantaardige melk.Glutenvrij
Gebruik glutenvrij brood.Vezels
Dit ontbijt telt 10 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.